Wysłany:
2013-07-21, 5:53
, ID:
2347498
9
Zgłoś
Jeszcze jak uczyłem się w liceum, i na fizyce mieliśmy lekcje o wyprawach na księżyc, oczywiście pierwszym pytaniem które padło było, czemu dzisiaj, przy tak rozwiniętej technologii, nie latamy na księżyc, lub marsa. Facet od fizyki szybko z kwitował, nie ma na to pieniędzy. Państwa wolą uzbrajać wojsko, budować nowe fabryki, budynki, i inne duperele. Wtedy byli sponsorzy z pieniędzmi, i ludzie którzy bez problemu wysłali by ludzi na księżyc. Dzisiaj NASA zajmuje się cały czas analizą próbek z księżyca, stacją kosmiczną, i przeróżnymi projektami np. łaziki na marsie, wysyłanie satelit na orbity innych planet lub ich księżyców. Na księżyc już nie polecą, bo to co mieli tam odkryć, już odkryli, i nie ma sensu wydawania kolejnych pieniędzy na księżycowe ekspedycje. Wystarczy poczytać, i poszukać w internecie, że znowu znaleźli się inwestorzy, oraz środki państwowe do eksploracji kosmosu. Niedługo ma być zaczęta praca nad pierwszym hotelem kosmicznym, oraz ma być pierwsza wyprawa na marsa!!! Nie jestem tylko pewien w jakim spektrum będzie ona prowadzona, ponieważ raz czytałem że zostanie zrobiona typowo naukowa misja badawcza, a raz że zostanie wysłana grupa astronautów, wraz z ludźmi, którzy mają zacząć tworzyć kolonie na marsie. Czytałem o tym już jakiś czas temu, więc nie będę internetu przeszukiwał, zainteresowani wpiszą w google, i bez problemu od kopią info.