Gdyby nie te sierściuchy, to dawno wj🤬y by Ciebie i Twoją głupią starą szczury.
(...)Koty mają taki durny skrypt w oprogramowaniu, że kiedy są na kursie kolizyjnym to NIGDY się nie zatrzymają, a jedynie przyspieszą. Ten skrypt mają również jeleniowate. Nie uczestniczę w wojnie psiarzy i kociarzy, ale warto dodać, że psy takiego buga w OS'ie nie mają.
Akurat koty średnio dają sobie radę ze szczurami....
Akurat koty średnio dają sobie radę ze szczurami - taki szczur to nie mysz, potrafi up🤬lić, jeśli trzeba. Ich zęby są tak twarde, że potrafią nimi przegryźć stal czy beton (5.5 w skali twardości Mohra, stal ma 4-4.5). Koty wolą bezbronne zwierzęta typu właśnie myszy czy też ptactwo. Głodny kot zaatakuje szczura, ale czy da mu radę, to już inna sprawa (tym bardziej, że szczury potrafią być całkiem spore).
Znać, że na sadolu same mieszczuchy siędzą, skoro takich rzeczy nie wiedzą i taka odpowiedź zebrała najwięcej piw (albo sami członkowie klubu przyjaciół czworonogów - z bólem dupy, bo kitku w kawałkach).
Daj spokój swoim wsiowym mądrościom. Koty, jak wszystkie drapieżniki, polują na zwierzęta słabsze i raczej mniejsze. Inne zachowanie byłoby po prostu nielogiczne. Wyjątkiem jest tu głód i desperacja.
Jeżeli jednak myślisz, że koty polują wyłącznie dla pokarmu to chyba faktycznie pojęcie o przyrodzie znalazłeś w oborniku. Szczury kotom zagrażają, np. zabijając młode pod nieobecność matki. Koty więc w miarę możliwości eliminują szczury i inne drapieżniki na swoim terytorium zabijając ich młode.
Ale widzisz... to nie tak, że kot ma zabić szczura... Szczury są mądre i wolą poszukać sobie lokum, gdzie nie ma kota.
Obok mnie zamieszkali banderowcy, pojawiły się szczury. Jak od dziesiątek lat nie widziałem u siebie szczura, tak k🤬a się pojawiły pojedyncze przypadki...
Od kiedy mam kota wyj🤬y wszystkie na inne kwadraty...
Tylko ja sierściucha nie trzymam w środku...
podpis użytkownika
Sadistic miscere utile dulci...podpis użytkownika
"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf Hitler