wudun napisał/a:
Ok, zgadzam się z tobą że debili trzeba łapać i karać. Zadam ci kilka pytań.
1) Czy na każdej posesji w twoim mieście jest należyty porządek?
2) Czy masz w pobliżu czarny punkt?
3)(nie pytanie a rada)Pojedz na czarny punkt po cywilu stan w lesie i patrz co tam się dzieje.
Prawda jest taka że nie ma w Polsce miasta w którym nie ma syfu do potęgi entej(podstawowy wasz obowiązek to wyegzekwowanie porządku).
nie ma porządku na każdej posesji , dlaczego bo ludzie są brudasami , i teraz jest patowa sytuacja - wjadę takiej osobie na podwórko i nałożę mandat za śmieci , brak nr porządkowego i jeszcze kilka rzeczy - to będzie zemnie kawał c🤬ja
ale z 2 strony jak tego nie zrobię to też będzie zemnie kawał c🤬ja i obiboka bo powiecie , że nic nie robię . Jeśli chodzi o czarne punkty w mieście raczej ich nie ma , ale SM i tak nie posiada uprawnień do zatrzymywania pojazdu w ruchu ( wyjątkiem jest znak B1 )
Wszędzie jest syf ale czy to wina Straży ? Może zmieńmy ustawę o czystości i porządku w gminach i za takie wykroczenia po 1000 zł mandatu dawać ? Co to da , i tak będzie brud i syf ?
A co do ruchu drogowego mam taką wizję - za przekroczenie prędkości o 10 km/h - 10tys zł mandatu , wtedy będzie bezpiecznie bo aby wykroczenie popełnić będziesz musiał wziąć kredyt ( sam jestem kierowcą i zapłaciłem parę mandatów ) i tak ze wszystkim , to od mentalności nas zależy jak w tym kraju będzie .
Tristan88 napisał/a:
Myślałem że Tusk ze swoimi rozbójnikami nic głupszego już nie wymyśli, ale znowu mnie zaskoczył.
Ja p🤬le, dać broń straży miejskiej.
Bez najmniejszego sensu.
Nic nie mam do straży miejskiej ale dać im broń. Przecież oni mogą kogoś zastrzelić, c🤬j wie co im strzeli do głowy.
mutant powiedz mi jedno: CZ NAPRAWDĘ POTRZEBUJESZ BRONI JAKO STRAŻNIK MIEJSKI?
Powiem tak broń palna do szczęścia nam nie potrzebna , ale jestem za tym aby każdy strażnik posiadał paralizator ( taser ) jest to koszt 8 tys zł tak więc marne szanse . Są pieniacze np tak zwani ''parkingowi'' co wyłudzają kasę od ludzi bo niby wskazują miejsce do parkowania , naj🤬i agresywni ( 90% z nich ma jakiegoś syfa ) i weź do takiego podbij i zrób z nim porządek z pałeczką i rmg , kropla jego krwi i mam przej🤬e , a tak paralizatorem 5s. i po sprawie ...
Apollon napisał/a:
mutant@ powiedziałbym, że raczej 1% z was to ludzie.
Nie twierdzę, ze jesteś jak większość SM ale prawda jest taka, że zdecydowana większość z nich to debile i służbiści a znam ich sporo. Owszem część z nich to naprawdę w porządku ludzie ale przeważającej większości dałbym grabie i kazał wejść na drzewo liście grabić, przynajmniej byłby z nich jakiś pożytek...
Kilkukrotnie widziałem jak mężni funkcjonariusze dzielnej SM w liczbie 2 siłą swą i ciężka praca rekwirowali i wypędzali staruszki sprzedające kwiaty koło przystanku... Te kwiaty nie były przez nie kupione lecz wyhodowane w przydomowym ogródku, te kobiety sprzedawały je z biedy a nie dla fanaberii...
W centrum Warszawy to codzienność... Porządek?? a komu przeszkadza staruszka z kwiatami??? To zwykłe eliminowanie starej i nie potrzebnej jednostki, której nie stać na płacenie za powierzchnie handlowe i dostarczanie "Hance" do kieszeni kasy na kolejne kamienice po 26groszy...
Jak inaczej nazwać takich k🤬a jego mać strażników?!?!?!
Zgadzam się z tobą sam kupuję u takich pań kwiaty czy rzodkiewkę , i ja jako jednostka nigdy nie dałem mandatu . A teraz pytanie dlaczego SM kara takie panie ? Bo każda interwencja zgłoszona musi zostać sprawdzona i zakończona , a takie interwencje zgłaszają społeczne cioty którym fakt , że taka babcia siedzi przeszkadza albo sprzedawcy którym ta babcia zabierze 20 zł z ich dziennego utargu , przez takich ludzi musimy czasem ukarać taką babkę , raz drugi trzeci pouczysz a potem ci zrobią komisje dyscyplinarną w pracy za niedopełnienie obowiązków . Taka jest rzeczywistość w naszym kraju