Obrywka. Niekiedy i u nas tak się robi, zwłaszcza na przebudowach lub przy rabunku...
W myśl zasady "Słabe oberwij, mocne podbuduj". 🙂
Sie robiło, sie wie. 🙅🏻
Fedraaa! 👿
Z tego co ty krecie p🤬lisz to jesteś teraz w jakieś ekipie ratunkowej nierobów czekających na zawał i grających w ping-ponga j🤬ych pasożytów? No to masz powód do dumy, nierobie. Baba ci się puszcza na boki a ty się cieszysz że z kolegami w tym czasie w plejkę grasz, k🤬iu. A cała Polska na to wasze j🤬e górnictwo się składa od lat. J🤬e złodzieje. Tfu! Zdychajcie po roku na tych waszych złodziejskich emeryturach.
A się jakiś pedalski magazynier/dostawca pizzy zagotował.
Z tego co ty krecie p🤬lisz to jesteś teraz w jakieś ekipie ratunkowej nierobów czekających na zawał i grających w ping-ponga j🤬ych pasożytów? No to masz powód do dumy, nierobie. Baba ci się puszcza na boki a ty się cieszysz że z kolegami w tym czasie w plejkę grasz, k🤬iu. A cała Polska na to wasze j🤬e górnictwo się składa od lat. J🤬e złodzieje. Tfu! Zdychajcie po roku na tych waszych złodziejskich emeryturach.
Jeszcze 17k na rękę, trzynasta, czternasta i piętnasta pensja, co dwa mięsiace barbórka! 25 lat leżenia pod ociosem i w wieku 35 lat emerytura!
Nie ważne. Za ch*j bym tam nie poszedł robić. I szacun dozgonny dla tych dzięki którym przez 30 lat miałem w domu ciepło i widno.
Co ty k🤬a knurze p🤬lisz? To że za ciebie ktoś płaci podatki i składki i masz wyj🤬e na co one idą, to twój problem. Nie wszyscy żyją z zasiłków jak ty i kret. Nie każdy jest robolem, pastuchu
co ma żona górnika? wyrabowany przodek.
A ja tam nie rozumiem po k🤬ę się wykłócać odnośnie danych zawodów oraz ich zarobków. W każdej dziedzinie gospodarki macie c🤬li, którzy tworzą zły PR owemu zawodowi. Czy dupa mnie boli od tego, że jacyś górnicy w Polsce zarabiają X kasy a ktoś inny ochłapy? Nie, jest masa zawodów, które są z natury niebezpieczne, w których ryzykuje się każdego dnia swoim życiem bądź zdrowiem a ludzie, którzy takie zawody wykonują to raczej świadomie podjęli decyzje o wyborze takiej drogi zawodowej. Czy szacunek tym ludziom się należy tylko dlatego, że schodzą pod ziemie i c🤬j wie czy wyjdą na powierzchnię jeśli coś się sp🤬oli? Osobiście wychodzę z założenia, że nie należy się szacunek bo na niego trzeba sobie w życiu zapracować ALE wdzięczność tym ludziom się należy za ich pracę, poświęcenie i to nie tylko w górnictwie.
A koleżka Will70, przestań tryskać tym kujawskim na klawiaturkę tylko pochwal się nam wszystkim jak c🤬jowo rozegrałeś swój marny żywot, że zarabiasz i robisz w gówno pracy? Mi byłoby wstyd zap🤬lać za najniższą krajową i mieszkać u rodziców w domu i jeszcze im op🤬lać lodówkę. I jak ty synu k🤬y się nie wstydzisz spojrzeć w lustro?
podpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczka