Wysłany:
2014-03-08, 14:10
, ID:
3020579
2
Zgłoś
Jeśli hołota twierdzi, że coś jest złe, to znaczy, że to jest dobre. Najgłupsi są ci, co uważają się za najmądrzejszych.
Tych co uważają się za najmądrzejszych jest najwięcej.
W jaki sposób taki "geniusz" może podbudować swoje ego? Wystarczy uznawać jak najwięcej rzeczy za złe i nie korzystać z tych rzeczy, a tych, którzy korzystają, należy mieszać z błotem używając różnych epitetów. Potem można się szczycić jakie to ma się poukładane życie. Na łożu śmierci zmienicie swój światopogląd gdy okaże się, że żadna nagroda na Was nie czeka, a widok sufitu przywoła uczucie nostalgii za czasami kiedy można było gapić się w niego 24 godziny na dobę. Cóż, wtedy sufit traktowany był z pogardą. Nie chciało wam się poświęcić 5 min na gapienie się w sufit, bo mieliście "ważniejsze" sprawy jak np. jak tu komuś dop🤬lić żeby poczuć się lepiej albo jak się zachowywać żeby ludzie mnie w pełni akceptowali. Teraz zostały wam ostatnie chwile waszego nędznego życia więc wpatrujecie się w sufit jak nigdy bo już go więcej nie ujrzycie. Najlepsze jest to, że sufit wygląda w tych ostatnich chwilach wręcz zajebiście i nieziemsko. Jak mogliście podczas swojego życia go nie zauważać skoro on tam zawsze był? Byliście zajęci uatrakcyjnianiem się w oczach innych często wykorzystując publicznie pewne sformułowania typu: "tamci to j🤬e ćpuny", "metale to brudasy", "... to pedały", "... to nieudacznicy" itd.
Przeraża Was myśl, że wszyscy jesteśmy tym samym niezależnie od tego co robimy. Mówiąc o kimś źle, mówisz źle o sobie bo jesteśmy jednym. Jesteśmy tylko jaźnią. Nie osądzaj, a nie będziesz osądzany. Nie czyń bliźniemu co Tobie nie miłe.
Każdy jest doskonały, wszystko jest doskonałe niezależnie od wszystkiego.
Wszechświat chce sie doświadczać na nieskończenie wiele sposobów - raz będąc pedałem w rurkach Wszechświat dowiaduje sie jak to jest być pedałem w rurkach, innym razem Wszechświat chce sie doświadczać jako ktoś, kto wyraża pogardę w stosunku do kogoś.
Wszechświat to schizofreniczny byt rozmawiający sam ze sobą pod różnymi postaciami. Czas na przebudzenie. Wszystko JEST. Wszytko jest miłością. Obrażając kogoś poprzez nazwaniem go ćpunem, obrażacie Boga który sprawdza jak wygląda Wszechświat z punktu widzenia kogoś takiego. Ty też jesteś Bogiem.