Nie chcę męczyć Diesla na niskich obrotach. Debil, woli benzyniaka...
Stek bzdur i pomiary według komputera pokładowego. A co to jest tunel za TIR'em to on też nie wie.
- Tak wolę benzyniaka, często zmieniam auta,
- Koło dwumasowe m.in. nie wytrzyma zbyt mocnego eco
- Staruję w ecorajdach i pomiar na tankowaniu do obicia jest najmniej miarodajną metodą (przekłamanie komputera wynosi max do 0.2)
- druga cześć filmu pokazuje jak wzrosło zużycie bez tunelu
Ktoś tam wyżej, nie ma czegoś takiego jak porcja paliwa. Jest czas otwarcia wtrysku przy danym ciśnieniu paliwa,
Nic nie pokazuje. Akurat benzyna jest męczona przy 2000 obr/min. Nie obecne Diesle. Dwumasa nie ma nic wspólnego z jazdą ekonomiczną, nawet tego nie rozumiesz. Dwumasa dostaje w tyłek właśnie wtedy, kiedy się jeździ dynamicznie, z częstą zmianą biegów.
Ktoś tam wyżej, nie ma czegoś takiego jak porcja paliwa. Jest czas otwarcia wtrysku przy danym ciśnieniu paliwa, z danym kątem zapłonu, odczytem z MAF, TPS, KS, Lambdy. To tak w uproszczeniu. To wszystko jest przeliczane, uśredniane i do kitu takie pomiary.
podpis użytkownika
Zawsze dziewicamenelreoot, szczerze Ci powiem, że wydaje mi się bez sensu. Według mnie diesel swoje zadanie spełnia dopiero gdy się rozgrzeje, a niestety diesla nie rozgrzejesz w drodze do sklepu (5 minut). Lepiej chyba byłoby kupić jakąś benzynę wolnossącą lub hulajnogę
![]()
podpis użytkownika
Zawsze dziewicaKupuj DPF od razu na zapas.
![]()
W uproszczeniu i to tak głupim to ty pisałeś. A teraz kota ogonem obracasz? Jeszcze dodajesz jakieś constans, byle wzniesienie się zmienia...