podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Ja tam mam zasadniczo wyj🤬e na spalanie. Faktycznie paliwo drogie i w ogóle ale nie po to kupowałem sobie furę z silnikiem V12 6 litrowym aby zap🤬lać autostradą 80km/h za tirem. Wiedziałem na co się piszę i wiedziałem ile będzie palić.
Nie mam także zamiaru wrzucać sobie gazu bo dla mnie to wręcz profanacja w takim silniku.
Jakbym chciał jeździć oszczędnie to bym sobie priusa kupił albo jakiegoś kompakta z silnikiem 1.1l
No widzisz, a inni nie mają takiego problemu moralnego, wsadzą sobie gaz i mają jednocześnie fajne, dobrze jadące auto i oszczędneJakby mieli jeździć kompaktem z silnikiem 1.1 to już pewnie by woleli autobusem.
@szogunek
Nie kompromituj się. Zwiększenie ilości impulsów? Na wydłużeniu czasu impulsu (tzw. wypełnieniu). Do tego dochodzi regulacja ciśnienia na szynie w CR. Jeżeli coś ma średnicę stałą to możesz regulować dawkę na dwa sposoby:
1. W większości benzyniaków ze stałym ciśnieniem paliwa - czasem otwarcia.
2. W CR dochodzi jeszcze regulacja ciśnienia paliwa, które może osiągać do 135 MPa (Bosch) czy 160 MPa (Delphi). A do uruchomienia wystarczy bodajże 25 MPa.
To wszystko byś wiedział, gdybyś choć raz pojeździł z podpiętym chociażby Hi-Scan Pro czy KTS obserwując dane rzeczywiste.
podpis użytkownika
Wymyj zęby, mój siwek lubi czyste stajnie...