Z tym sie zgadzam ale skoro 1/100 księży to pedofil to na h🤬j sie spinać i p🤬lić, że Katolicy mają poj🤬y system wartości. Obracam sie w gronie katolików i każdy z nich ma takie o tym zdanie, że powinno się tym księżom pedofilom h🤬je obcinać i ich zamykać, więć do k🤬y nędzy gdzie są Ci 'wszyscy' Katoliccy fanatycy skoro stanowią niewielki odsetek?
I jakim cudem mniejszy grzech? Nie wiem kto Ci to powiedział ale widocznie miałeś styczność z jakimś poj🤬ym człowiekiem. Według Ciebie pomoc bliźniemu, monogamia, wierność, miłość i ogólnie wiara w 10 przykazań to poj🤬y system moralny?
K🤬a żeby, 1/100, może 1/1000 albo lepiej.
podpis użytkownika
Popieram Islamizacje Europy!@dnkn
Przedstaw mi naukowe dowody na niesitnienie Boga to uwierze. Jak narazie nie ma 100% dowodów zarówno na jego niesitnienie jak i istnienie. Na tym polega właśnie wiara. Bóg nigdy sie nie ujawni w otwarty sposób. To tak jak z przyjaciółmi, chciałbyś żeby bez względu na wszystko i bez udowadniania czegokolwiek byli przy Tobie. Gdybyśmy wiedzieli ze Bóg istnieje wiara zmieniłaby sie w wiedze. Już wcześniej tu ktoś o tym mówił.
Staram sie żyć według, tych najprostszych reguł o których mówi biblia, i większość ludzi wierzących według tego żyje, ale jeśli ktoś nie chce tak żyć to niestety cud sie nie stanie z dnia na dzień. I nawet jeśli tego nie chcą ludzie niewierzący to religia nakreśliła pewne normy moralne, których przestrzegają, np. Deklaracja Praw Człowieka.
Jak ktoś chce to niech sobie wierzy, ale k🤬a ładnie trzeba miec naj🤬e, żeby myśleć, że istnieje cos takiego jak bóg.
Jak ktoś chce to niech sobie nie wierzy, ale k🤬a ładnie trzeba mieć naj🤬e, żeby myśleć, że NIE istnieje Bóg![]()
Po co to napisałem? Po to, żeby pokazać, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz