Jeżeli chodzi o pisownię i wymowę tych znaczków "" to polecam wytłumaczenie mojego fizyka z liceum:
W cudzysłowie czy w cudzysłowiu?
W dupie czy w dupiu?
Dziękuję za uwagę.
Kiedy gówno leży na ulicy, to mówimy, że sra, czy jest nasrane?
Wiem, że sadol nie jest na Europejskim serwerze i sam popełniłem błędy (przecież nie będe kopiował z Worda europejskich cudzysłowów, ale jeśli chodzi o te cudzysłowowa to one są NIEPOPRAWNE. PozdrawiamJeżeli chodzi o pisownię i wymowę tych znaczków "" to polecam wytłumaczenie mojego fizyka z liceum
podpis użytkownika
Wymyj zęby, mój siwek lubi czyste stajnie...
Mówimy ze jest gówno. Jest napisane - to wyjątek. Nie określisz tego rzeczownikiem, a gówno już tak. Nikt nie mówi że "jest nasrane" tylko że gówno leży i tyle.
myha, nie wieżę w to co czytam...
Chytrusek: no ja też nie wieże w co czytam.
podpis użytkownika
"Boże, broń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami sam sobie poradzę"Chytrusek: znasz swój język? a ten z XVI wieku? a ten z XI?, a ten z początków XX?
Każdy z tych języków był trochę inny.
Nasz język zmieniał się przez cały czas swego istnienia. Zmieniał się bo język służy do tego żeby być komunikatywnym, i to ogół ludności posługującej się językiem samoistnie wprowadza te zmiany żeby było bardziej komunikatywnie dla niech.
I tak to działało do czasu aż państwo zaczęło za darmo kształcić bandę debili humanistów, którzy z braku możliwości spełniania jakiejkolwiek pożytecznej w społeczeństwie roli zaczęli sobie wymyślać zasady jak można, a jak nie można mówić. Tylko kto dał im prawo do wprowadzania tych zasad. Ewolucja języka odbywała się samoistnie odkąd człowiek nauczył się porozumiewać. Nikt tych zmian nie kontrolował(bo i po co?). Sztuczna kontrola hamuje zmiany w naszym język A jak coś się przestaje rozwijać to najczęściej wkrótce umiera.
Na całe szczęście kontrola gówno może, ludzie i tak maja w dupie zasady wymyślane przez idiotów, Na Podlasiu skąd pochodzę 90% ludzi mówi poszłem, wyszłem, przyszłem, włancza, pisze itp bo tak jest dla nich wygodniej, szybciej, lepiej i bardziej zrozumiale czyli tak jak powinno być.
Co to k🤬a jest czystość języka?
podpis użytkownika
Doberek