filmik ze stanów, gdzie biali właśnie urządzili czerwony genocide
![]()
Zemsta? Zeby dokonac zemsty trzeba byc strona dominujaca, na razie jest to samoofiarowanie sie zachodu, na skutek odwrocenia wartosci cywilizacji, i tak, zamiast podbijac, europie jest przykro, ze byla taka silna, i chcialaby przepraszac wszystkich urazonych.sratatata. a biali nie wbijali na wszystkie kontynenty i nie r🤬ali i zabijali? to zemsta kolorowych- taka z opóźnieniem.
Przestańcie p🤬lić te swoje faszystowskie smuty i wyjdźcie k🤬a mać na spacer.
- George OrwellSłowo „faszyzm” – będące w powszechnym użytku – pozbawione jest niemal zupełnie znaczenia. Słyszałem, jak „faszyzmem” nazwano: rolników, sklepikarzy, Kredyt Społeczny, kary cielesne w szkołach, polowanie na lisa, walki byków, Komitet 1922, Komitet 1941, Kiplinga, Gandhiego, Czang-Kai-Szeka, homoseksualizm, audycje radiowe Priestleya, schroniska młodzieżowe, astrologię, kobiety, psy – i nie pamiętam co jeszcze
Rozumiem że ty wyznajesz starą i bliską ci sowiecką zasadę odpowiedzialności zbiorowej, ale my, ludzie normalni, nie lubimy kiedy się nas obraża poprzez oskarżanie o winy innych ludzi, tylko dlatego że mamy podobny kolor skóry do nich a oni z kolei atakowali ludzi z innym kolorem.
Nikt dzisiaj nie jest odpowiedzialny za to co robiła konkwistadorska armia Brytanii, Hiszpanii. Francji czy Portugalii. Nawet ludzie z tych krajów.
A jeśli nadal się upierasz i chcesz winnych to jako biały człowiek weź na siebie te wszystkich winy, pozwól się dać zabić, a nam daj spokój.
Oczywiście, naziści to nie Niemcy, sowieci to nie Ruskie, Izrael to nie Żydki, Hiroshime i Nagasaki nie zbombardowały Stany Zjednoczone tylko same się zbombardowały, to nie Hitler z Stalinem napadli na Polskę, a jeśli nawet to wtedy Polska to nie była Polska. To był jakiś tam kraj c🤬j wie co robił, ginęli to ginęli gówno mnie to obchodzi ich sprawa nie moja.
Weź ić do kościoła człowieku i pomódl się za siebie, bo lekarz już Ci nie pomoże.