Ale prawda jest taka, że zaczynając od metalu (i silnej subkultury) otwierasz się na kolejne gatunki: jazz, klasyka rocka, muzyka klasyczna, muzyka elektroniczna czy nawet rap.
Zaczynając od rapsów i siedzą w tej subkulturze, to możesz się co najwyżej otworzyć na j🤬ie policji i palenie zioła, no i może poznasz trochę muzyki elektronicznej. Bo HH utwierdza cię, że "100% prawdziwy rap, bądź z nami, ziomki z ulicy, elo" no i jak tu się przyznać, że ci się Joaquin Rodrigo podoba, jak trzeba narzekać na życie kurewskie ;/
Co więcej, gdy pojawia się u takich półmózgów jak ty słowo metal automatycznie kojarzysz tylko Behemotha i inny tego typu szajs.
Skoro "brudasy" są najbardziej zamknięte na inne gatunki, to dlaczego crossoverów powstaje właśnie z udziałem metalu + jakiegokolwiek innego gatunku? Rapcore, Trancecore, Folk Metal, Dubstep Metal Neo-classical Metal, jest tego od groma.
A ty znajomością czego możesz się pochwalić skoro nie miałeś nawet odwagi spojrzeć na inne gatunki, a metal to dla ciebie jedynie Black?.
Ja słucham wszystkiego od Andrea Bocelli do nu-metalu. Omijam tylko metal, nowe disco-polo, prawilny rap oraz komercyjne "hity". Jak jesteś taki otwarty na inne gatunki jak każdy metal to czemu nie słuchasz rapu i elektroniki?
Śmiesznie to brzmi z ust kogoś, kto słucha speed metalu, black metalu czy deathcore'u
Co ty p🤬lisz człowieku. Osobiście od młodego siedze w rapie, ale nie przeszkadza mi to w kochaniu klasyki, jazzu + pojedynczych wykonawców w wielu różnych gatunkach muzyki![]()
@wiesiors4 P🤬lisz jak pochlastany.
Skoro "brudasy" są najbardziej zamknięte na inne gatunki, to dlaczego crossoverów powstaje właśnie z udziałem metalu + jakiegokolwiek innego gatunku? Rapcore, Trancecore, Folk Metal, Dubstep Metal Neo-classical Metal, jest tego od groma. A jakoś połączenia rapu z folkiem czy trancem nie widziałem (nie licząc jakiegoś totalnego undergroundu, znanego tylko przez twórców). Co więcej, gdy pojawia się u takich półmózgów jak ty słowo metal automatycznie kojarzysz tylko Behemotha i inny tego typu szajs.
Wśród fanów metalu jest może 5-10% wielbicieli Black'u. Za to frajerów pokroju Bonusa czy Peji słucha wyjątkowo spora część społeczności hh.
Wracając do zerowej "otwartości" metalowców na inne gatunki - ogarniałem już chyba wszystko, lubię L.U.C'a, sporo zespołów rapcore'owych i dobry chillstep(Blackmill albo CMA, polecam). A ty znajomością czego możesz się pochwalić skoro nie miałeś nawet odwagi spojrzeć na inne gatunki, a metal to dla ciebie jedynie Black?
Pogratulować.
A w jaki sposób rap się wiąże z jazzem? Tak z ciekawości pytam
rap czy tam hip hop jest robiony w większości tylko i wyłącznie dla kasy, przynajmniej o tych jest najgłośniej.