Źle w Polsce jest? Mi się wydaje, że dobrze. Skoro naród nic nie robi, no to chyba nie jest źle. Narzekać, to się narzeka wszędzie, choć w Polsce wiadomo, najwięcej, ale nie widzę, żadnych masowych oburzeń narodu, który demonstruje to na ulicach, a jedynie w komentarzach na internetach.
- czy ty wiesz Wardęga, że w rządzie zasiada 90% ludzi z poprzedniego systemu? Sędziami w sądach są te same osoby co w latach 80? itd. Weź ty lepiej wyłącz ten telewizorek."komunizm zwalczyliśmy"
- czemu obniżasz lot? A może porównasz Polskę do krajów, gdzie służba zdrowia jest na zupełnie wyższym poziomie? Chociażby USA. Mam k🤬a się cieszyć tego, że mam bułkę, bo jakiś afrykaniec ma kamień? I nie patrzeć na to, że w lepiej rozwiniętych krajach mają kawior? Czy ty k🤬a jesteś normalny? Niech ci podniosą cene za litr paliwa do 20zł i się k🤬a ciesz i tłumacz w stylu "no jest dobrze, bo na przykład w Koreii Północnej to szary obywatel w ogóle nie ma smaochodu" no ja p🤬le... Za co wy stawiacie mu piwa?"a przecież trzeba się zastanowić, że są takie kraje, gdzie cholera nie ma w ogóle dostępu do szpitalii"
- nie wiem co masz przez to do końca na myśli, bo za mało rozwinąłeś temat. Powiem ci tak- już masz namiastkę Rosji, obywatele giną w niewyjaśnionych/ bardzo podejrzanych przypadkach, bez wykrycia sprawców. Służby działają jak chcą, przykład "zamachowca" z Krakowa, kto zna historię, bo trochę poczytał, ten wie o co mi chodzi- o podjudzanie i podpuszczanie ludzi."nie będzie drugiej rosji"
a ty jesteś ekspertem, że wykluczasz zamach? Byłeś tam? Wrak przebadałeś? To skończ p🤬lić. Ja nie mówię, że to był zamach, ale do cholery nie mamy wraku, samolot pocięty, umyty, czarne skrzynki nie zwrócone, tylko udostępnione przez ruskich nagrania. Dopóki cały ten wrak i wszystko co z nim związane nie wróci do Polski to nie można nic wykluczyć. Nie muszę dodawać, że badaniem wraku powinien zająć się jakiś niezależny, najlepiej zagraniczny organ."smoleńsk..."