Jeden znalazł prawko w chipsach, a drugi wypisuje głupoty pisząc o głupkach, robiąc z siebie podwójnego głupka.
,
Jeden znalazł prawko w chipsach, a drugi wypisuje głupoty pisząc o głupkach, robiąc z siebie podwójnego głupka.
podpis użytkownika
Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.Skuter nie przecina niczyjego pasa, jedzie tym samym i gówno kogo obchodzi czy jedzie 50 czy 10 km/h wykonuje prawidłowo manewr i zaczął dużo wcześniej niż pojawiła się ciężarówka, dowodem tego jest to, że trafiło skuter na przeciwległym pasie, jak tego nie widzisz zmień patrzałki. Wyprzedzanie skręcającego pojazdu jest zabronione czy to u nas czy w jakiejś pipidówie. Mam nadzieję, że mieszkasz na drugim końcu Polski.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.,
Tu jest ruch wskazujący na patrzenie w lusterko, prawidłowo przed manewrem. Rozumiem, że ty skręcając cały czas patrzysz w te lusterko i h🤬j cię obchodzi co jest z przodu
Tu jest moment trafienia ślimaczącego się skutera, k🤬a w połowie drugiego pasa, zresztą jakiego ślimaczącego, babka zwolniła bo skręca, a niby co miała go brać 50-tką?
Edit: jak pisałem wcześniej, nie ma tu absolutnie żadnej próby hamowania. Gdzie ty wu widzisz, że kierowca dał po heblach? Równie dobrze kierowca mógł mieć giry wywalone na deskę.
W lewo skręcamy wyłącznie z lewego pasa, bądź zbliżając się osi jezdni, tak jak na całym świecie. Fakt, że popatrzysz się w lusterko czy nawet włączysz kierunkowskaz, nie daje ci nagle pierwszeństwa, kiedy łamiesz podstawowe zasady ruchu.
O proszę, widzę, że kolega też po tym samym kursie co ta chińska kukiełka. Też w lewo skręcasz z prawego pasa?
Po pierwsze przepisy nie zwalniają nikogo z myślenia i posługiwania się rozsądkiem. Skuter nie zajmował pasa, jechał przy jego prawej krawędzi pozwalając innym uczestnikom na bezpieczne wyprzedzanie. Po drugie nie znasz przepisów:
"Kierujący pojazdem jest obowiązany zbliżyć się: do środka jezdni lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi - jeżeli zamierza skręcić w lewo." (PoRD, Art.22, p2 u2)
Samo to, że kierowca ciężarówki wykonał manewr skutkujący wypadkiem oznacza, że kierujący skuterem nie zachował należytej ostrożności. Pomijając już fakt, że nie zjechał do lewej krawędzi jezdni, to w tej sytuacji powinien był zatrzymać się na prawym poboczu i przepuścić samochody za nim.
Nie twórz k🤬a abstrakcji żeby bronić sk🤬iałych lewackich pomysłów urągających logice i rozumowi.
a tak w ogóle
art. 24 ust. 7 pkt 3 p.r.d. zabrania wyprzedzania na skrzyżowaniu
Nie wiem co myśleć o was panowie, ręce opadają, przykładów tysiące w internecie o skręcie w lewo, ale zawsze się znajdzie ktoś kto stwierdzi, że gość przed nim mu nie ustąpił.Żenada brak mi epitetów na was.
podpis użytkownika
Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.kierowca skręcający w lewo nie musi zakładać, że ktoś może wyprzedzać go z lewej — w dodatku pasem przeznaczonym dla ruchu w przeciwnym kierunku
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.