ościu z zatęchłym umysłem. Sam wstawiłeś film z gumowymi balonami wypełnionymi metanem na którym widać doskonale, że palą się znacznie wolniej od tych balonów z głównego filmu.
Widać, że skończyłeś szkołę średnią, ale szacować to nie potrafisz. Ciśnienie wewnątrz takiego balonika jest o 1-2% wyższe. To nie ma absolutnie żadnego wpływu na prędkość spalania się gazu, lub żeby być precyzyjnym ma marginalny i nieistotny wpływ. Zasadniczo to taki foliowy worek można napompować do wyższego ciśnienia.
Widać, że skończyłeś szkołę średnią
Przykro mi, że miałeś takie c🤬jowe zajęcia z chemii/fizyki, że nie pokazywali wam podpalania mydlanej piany z wodorem na dłoni. Teraz nie masz nawet bladego pojęcia jak pali się wodór i jesteś błędnie przekonany, że wybucha i wszystkich zabija...
To jest problem z lewactwem - są na bakier z nauką. Boją się wszystkiego, boją się CO2, bo przespali lekcje przyrody, boją się samochodów, bo przespali zajęcia z bezpieczeństwa drogowego, boją się ognia bo spali na chemii.... wszystkiego k🤬a się boją, ale niestety od ich ignorancji większa jest tylko arogancja.
podpis użytkownika
J🤬 ruską propagandę, i tych co ją szerzą też.Wiesz co dyskusja z tobą niespecjalnie ma sens, ty nie umiesz myśleć abstrakcyjnie, zero jakiejkolwiek wyobraźni która mogła by pomóc zrozumieć te różnice w prędkości spalania. Te balony palą się wolniej bo pali się ich naraz kilka, a nie kilkadziesiąt, jak na filmie, w związku z tym przebieg tworzenia się mieszaniny gazów jest wolniejszy, poza tym palą się na wolnym powietrzu a nie w hali, k🤬a koleś, wróć do szkoły.
żeś doj🤬, foliowy worek spalając się z jednej strony cały czas nie dopuszcza do tworzenia się mieszaniny gazu w takim stopniu, jak balon, który pękając uwalnia gaz w każdą stronę w związku z czym miesza się ona szybciej z powietrzem, szybciej tworzy mieszankę która pali się wybuchowo. Jak zwykle, wróć do szkoły.
Obejrzyj do końca masz tam mikry ledwo napompowany wodorem balonik, wodoru było na tyle mało że balon nawet się nie uniósł, teraz sobie wyobraź, o ile potrafisz, jednoczesną, eksplozję praktycznie, kilkudziesięciu znacznie większych balonów naraz. Jak widać eksperyment z bańkami z wodorem, nie ma nic wspólnego z wybuchowym spalaniem wodoru w balonach. I masz to pokazane eksperymentalnie.
Nie wiem jaki jest problem z lewactwem, daleki jestem od generalizowania i nie jestem lewakiem, natomiast na przykładzie dyskusji z tobą i tobie podobnymi wiem jaki jest problem z prawicą, głównie skrajną. Otóż przedstawiciele tej strony politycznej mają wiele do powiedzenia na każdy temat, myślą że wiele wiedzą i próbują to nieudolnie pokazać, jednak w zderzeniu z prawdziwą wiedzą wychodzi, że to po prostu zacietrzewieni, niedouczeni krzykacze z wąskimi horyzontami myślowymi i zanikiem umiejętności myślenia abstrakcyjnego. Nawet nie dostrzegają że brnąc w zaparte i broniąc swoich nietrafionych tez, błędów myślowych czy strzępków źle zapamiętanej wiedzy robią z siebie coraz większych idiotów. Ku uciesze gawiedzi
Z mojej strony koniec i w tym temacie, doucz się to może pogadamy ponownie.
Ale nie wiemy, czy w tych chińskich balonach był 100% metan
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Ilość gazu nie wpływa na prędkość jego spalania.
Druga zasada termodynamiki albo tez prawo Ficka. Nie wymyślaj swojej fizyki "na chłopski rozum" bo słabo wychodzi.
Na tym filmie, ten balon z wodorem "p🤬lnał" równie mocno jak balon z powietrzem
brak dymu wskazuje na wodór.
Z lewakami historia zawsze jest taka sama. Ich arogancja nie pozwala im się zamknąć w porę i wystarczy wciągnąć ich w dyskusję aby coraz bardziej się kompromitowali Wiadomo także, że każdego kto nie jest z wami nazywacie skrajną prawicą lub nawet czasem faszystami. Jesteście też przekonani o swojej mądrości i światłości, ale k🤬a nie potraficie nawet ustalić płci ani zdefiniować kim jest kobieta Taki totalny beton ze wsi co chodzi do kościółka i z wypiekami na twarzy wsłuc🤬je się w słowa proboszcza ma więcej rozumu niż wy.
podpis użytkownika
J🤬 ruską propagandę, i tych co ją szerzą też.Nie zasłaniaj się terminami których nie rozumiesz
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.że mam j🤬y dyplom uczelni wyższej z fizyki.
podpis użytkownika
J🤬 ruską propagandę, i tych co ją szerzą też.