@up, religie w Twoim katolickim pojmowaniu. Ateista ma w dupie czy bog jest czy go nie ma, nie ma na niego dowodow, wiec jest to jakas tam legenda. Nie rozwazam na temat Boga, ani tez nie zastanawiam sie, czy Alf, czy Superman byli naprawde na ziemii. Na dzis nauka nie przedstawila dowodow na istnienie Boga, wiec nalezy uznac ze naturalnym stanem rzeczy jest brak wiary. Wiare sie nabywa przez pranie mozgu od malego. Rozumiesz kolego ? Katolicy maja spaprane mozgi, i tylko oni rozwazaja o jakims brodatym panu z rozdzka, czy co on tam ma.
A teraz apropo filmiku - moim zdaniem jest to bardzo błędne założenie, bo nigdy nie słyszałem (aż muszę poczytać biblię), żeby ateiści nie mogli wejść do nieba. Z tego, co słyszałem od katolików i od księży, to ateista - tu Was zaskoczę: nawet wyznawca INNEJ wiary (sic!) może pójść do nieba. Takie myślenie, jak to na powyższym filmiku przedstawiają tylko mohery, które rzeczywiście mają wyprane mózgi i mało jest dziedzin życia, w których potrafią racjonalnie myśleć
Eh... ale co ja się produkuję, jak większość i tak tego nie przeczyta...
![]()
podpis użytkownika
Można słuchać Michaela Jacksona i jednocześnie jeść koty.
Sam jestem osobą wierzącą [...]