podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.@kikutnik666:
Gdzie ty niby widzisz żeby prawica kogoś obrażała? Widzisz gdziekolwiek takie plakaty? Nawet w internecie są kulturalni.
Po prostu lewactwo to najczęściej banda gimbusów(albo dorosłych z umysłami gimbusów) i jak nie mają argumentów to obrażają.
Lewactwo tylko potrafi wywieszać jakieś tępe plakaty pod osłoną nocy bo jak jest możliwość starcia z kibolami/narodowcami to albo sp🤬alają jak poj🤬i albo chowają się za kordonami psów
Gdzie ty niby widzisz żeby prawica kogoś obrażała? Widzisz gdziekolwiek takie plakaty? Nawet w internecie są kulturalni.
Po prostu lewactwo to najczęściej banda gimbusów(albo dorosłych z umysłami gimbusów) i jak nie mają argumentów to obrażają.
podpis użytkownika
I'm awesome. True story.@etecoben
Piłsudski miał poglądy lewicowe, ale z nich wydoroślał, wyznawał pogląd solidaryzmu (współpracy wielu grup społecznych), bezpartyjności oraz popierał autorytaryzm i tezę o "kryzysie demokracji". Sadzał komuchów w więzieniach jak się patrzy. Swój swego za kraty nie wrzuca. Krótko mówiąc, gówno o nim wiesz, a się wypowiadasz bo popierał za młodu PPS (wielu młodych wierzy w równość społeczeństwa, ale tylko niektórzy zdają sobie sprawę z tego, że to utopia).
podpis użytkownika
VT700 85'
"Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sk🤬ysynem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi."
Bismarck
@etecoben
Tobie chyba jest potrzebna reedukacja. Porównywanie polskiej lewicy z II Rzeczpospolitej jest tak samo racjonalne jak porównywanie lewicowego Millera do Piłsudskiego. Jebnij sie w czoło!
a popatrz sobie na post pod Twoim choćby.
zobacz inne posty ludzi-kazdy pisze, ze jak lewak to od razu kretyn i inne tego typu.
nie mowiac o najazdach na homoseksualistow, murzynow, arabow, muzulmanow czy zydow (mowimy tu nie o dowc🤬ach i zartowaniu, tylko o faktycznej nienawisci) ze strony politykow, osob publicznych czy choćby zwyklych obywateli.
Ilu prawicowcow obraza homoseksualistow od ciot i mowi, ze sa wbrew "bozemu porzadkowi"?
Kazdy ma prawo byc taki jaki uwaza i spac z tym kim uwaza, a to ze kogos to brzydzi to inna sprawa. Prawicowcy jednak powoluja sie najczesciej na ideologie katolickie i twierdza, ze bog nienawidzi gejow i lesbijek. Pytanie tylko- skoro bog jest miloscia to w jaki sposob mialby nienawidzic kogokolwiek?
Ilu powtarza totalne bzdury prosto z dupy, ze zydzi wladaja swiatem i ze "Hitler ich za malo wytrul"?
A po co mieliby wysyłać wszystkich w kosmos? Oni mają kupę szmalu i im to wystarcza.
Gdyby tak bylo to żydzi dawno wyj🤬iby w kosmos wszystkich nie-żydów i tanczyli hava-nagila na truchle muzułmanów.
godze sie, ze zydzi zasiadaja w rzadach i maja wplywy- tak jak katolicy, muzulmanie i ateisci. Wszedzie sie ich znajdzie, tak samo jak kazda nacje czy przedstawiciela danej religii.
Tez mam korzenie zydowskie o ile wiem- jakos do przejmowania wladzy nad swiatem sie nie pale...
Ilu twierdzi, ze muzulmanow powinno sie wieszac albo wywozic do arabii?
Maja inna kulture, niektorzy traktuja kobiety jak psy (nie wszyscy oczywiscie) i ich wierzenia moga byc dla innych dziwne. Ale poki nie nawracaja innyc na sile to co komu do tego? Znam wielu islamistow i wiekszosc z nich jest normalnych- to co sie widzi drazliwego w TV (kamieniowanie, oblewanie kwasem etc.) to margines tak naprawde... teoretycznie u katolikow za obraze matki/ojca powinno sie dzieciaka ukamieniowac, a tego sie nie robi- co nie oznacza, ze nie znajdzie sie pojeb, ktory potraktuje nakaz biblijny serio. To samo u muzulmanow.
Ilu gadam ze Polska to kraj katolicki i wara innym religiom do tego?
Polska jest krajem swieckim. To jaka religia jest wyznawana przez wiekszosc obywateli to calkiem inna sprawa. Wielce k🤬a wdzieczni katolicy powinni byc, ze Polska przyjela chrzest (bo inaczej nie istnialaby dzis bo przeciez pogan sie pacyfikowalo), a tak po prawdzie dzieki katolicyzmowi mielismy zacofanie w sredniowieczu, palenie i torturowanie niewinnych, wojny[...]
i na dodatek kler panoszy sie niczym bostwo (ustawili sie konkordatem, na ktorym NIC nie zyskalismy). Ale co z tego, ze wiekszosc Polakow wg statystyk koscielnych (ktore sa przeklamane bo spora cczesc ateistow, agnostykow itd nie staje sie apostatami i ich papiery nadal leza w kosciele) jest wyznania rzymskokatolickiego? Nie ma miejsca dla innych kultow? Muzulmanow, swiadkow jehowy, agnostykow, ateistow, mormonow, zydow, prawoslawnych etc.? Znajdzie sie nawet miejsce dla sekt...
Ilu prawicowcow zgromadzonych przy PiS okazuje sie totalnymi k🤬ami, a nie patriotqami gdy gardza swoim prezydentem i pemierem, gdy zycza im smierci, gdy obrazaja ich publicznie.
K🤬a mac- moze sie nie podobac taki Bronek, ale jest on prezydentem Twojego k🤬a kraju i nalezy mu sie szacunek z racji tego urzedu. Ja nie lubilem L. Kaczyńskiego, ale szacunek mialem bo byl prezydentem Polski. I gdyby taki Macierewicz zostalby prezydentem to tez bym go szanowal i nie obrazal- choc sklepienie niebieskie mi swiadkiem, ze jak patrze na niego to sie krzywie...
To wszystko wynika z ksenofobii (po czesci usprawiedliwionej), nietolerancji (wpychanej maluchom od malego) oraz przeswiadczenia, ze "mojsza racje jest lepsza bo jest mojsza". Gdyby prawicowcy nabrali do tych spraw wiekszego dystansu moze byloby lepiej
Z tym cytatem zgadzam się prawie w pełni, przypadek Piłsudskiego pokazuje to idealnie. Zresztą, też kiedyś wierzyłem, że ludzie mogą być równi i na świecie nie będzie wyzysku (teraz to wydaje się dla mnie takie śmiesznie patetyczne...). Z wiekiem moja wiedza coraz bardziej się poszerzała i wnioski jakie z niej wyciągnąłem wskazują jasno, że socjalizm to utopia i nic więcej. Każdy musiał przejść przez ten okres głupoty, ale niektórzy po prostu się tam zatrzymali.
Co do podziału na prawą i lewą stronę, w sumie się zgadzam. Poglądy często się przenikają między tymi stronami, dlatego podział nie jest taki łatwy do opisania. Ja jestem tradycyjną prawą stroną, konserwatystą. Ruchy postępowe niekoniecznie muszą zgadzać się z radykalną lewicą. Krótko mówiąc definiowanie lewicy i prawicy jest cholernie trudne, ale na podstawie podziału z czasów Rewolucji we Francji możemy przypisać się do któregoś z tych obozów.