Wysłany:
2023-08-28, 16:38
, ID:
6501888
3
Zgłoś
Blokowanie dróg pod jakimkolwiek hasłem to poj🤬y pomysł i przynosi odwrotny skutek od zamierzonego bo wk🤬ia zwyczajnych ludzi. Niech się przykuwają przed domami polityków albo bramami ministerstw, tam jest władza, czyli właściwy adresat protestu.
W UK była kiedyś taka kampania Insulate Britain. Chodziło o to żeby zmusić rząd do działań dla poprawy izolacji brytyjskich domów, która faktycznie jest gówniana. Rząd miałby sfinansować modernizację każdego gównianego budynku do standardów izolacji z centralnej Europy żeby obniżyć rachunki za ogrzewanie i emisję CO2 przy okazji.
Idea słuszna, ale jakieś radykalne zjeby wymyśliły, że dla większego efektu trzeba blokować drogi. Dyskutowałem z takim jednym i próbowałem mu przemówić do rozumu, że w ten sposób szkodzą sprawie, o którą walczą. A on mi na to, że wszystko co przyciąga uwagę mediów jest dobre i c🤬j.
No i miałem rację, powk🤬iali ludzi i gówno z tego wyszło. Nikt już nie chce izolować, swoimi poj🤬ymi akcjami pogrzebali całkiem dobry projekt. Domy dalej będą zimne i zagrzybione, a biedniejsi będą płakać, że odmrażają sobie dupy bo nie mają za co ogrzać. Wszystko dzięki ekozjebom.
Dlatego czasem myślę, że tych wszystkich klimatycznych radykałów wynajmują koncerny gazowe czy naftowe żeby torpedować rozsądne pomysły.
Więc c🤬j w dupę radykałom. I tym z lewa, i tym z prawa.