Cytat:
A ja uważam tak: Jakie prawo ma państwo do mówienia obywatelowi, że nie może krzywdzić dzieci i bić żony ?
Tylko potwierdzasz to co mówiłem - Państwo pozwala legalnie używać alkoholu i jakoś nikt nie mówi ,żeby go zdelegalizować z powodu patologii, przemocy, pijanych kierowców, negatywnych skutków dla zdrowia i tysięcy meneli biegających po ulicach.
Ale delegalizuje marihuanę, która, nie ma nawet połowy tylu negatywnych skutków co alkohol.
Cytat:
Problem z legalizacją w Polsce jest jeden - polscy zwolennicy legalizacji nie mają argumentów. Gadka zawsze kończy się na tym, że niby palenie marihuany nie szkodzi i leczy raka, co jest już dawno obaloną bzdurą
Mam raczej ambiwalentny stosunek do tej całej legalizacji niż jestem zwolennikiem. Paliłem ją co prawda na pierwszym roku studiów, ale teraz jej nie używam i nie zamierzam - Wbrew temu co możesz myśleć. Poza tym wiem ,że szkodzi ale, po pierwsze, w mniejszym stopniu niż legalnie dostępne używki a po drugie, każdy pełnoletni odpowiedzialny za siebie obywatel ma prawo decydować o tym czego używa - dlatego też uważam ,że to przeciwnicy legalizacji - obiektywnie patrząc - nie mają argumentów. A raka może faktycznie nie leczy, ale jest faktem ,że posiada zastosowanie w medycynie. Papierosy i tanie jabole takiego nie posiadają.
Cytat:
Znajdziecie rozsądne argumenty to i większa ilość ludzi poprze legalizację. Tyle tylko, że jest to marna szansa, gdyż zdecydowana większość zwolenników to niedojrzali ludzie, którzy w najaraniu się widzą autorytet.
Gówno prawda, zdecydowana większość ludzi przeciwko legalizacji w najmniejszym stopniu nie słucha argumentów drugiej strony - najlepszym przykładem powyższy filmik. Spójrz w jaki sposób media przedstawiają całą dyskuje - "zwolennik" to jakiś p🤬dusiowaty ćpun na wózku z pedalskim kolczykiem na pół ucha, za to "przeciwnik" to jakiś mętny profesor od niewiadomo czego, wielki k🤬a "ekspert". Tyle ,że akurat tutaj trafiła się jeszcze dziennikarka-idiotka i to trochę zburzyło konwencje.
Cytat:
I trzymam kciuki, żeby legalizacji w Polsce nie było dopóki dostęp do tej używki mieliby takie tępe sk🤬ysyny, których ulubionym słowem jest ''konfident''.
Legalizacji w Polsce nie będzie w conajmniej najbliższej dekadzie, możesz spać spokojnie. Tego co mówi ten idiota palikot nikt nie powinien brać na poważnie.