macleod napisał/a:
Modny wojujący ateizm jest efektem waszego zaściankowego, zakłamanego, obłudnego, (...sorry nie ma czasu...
) katolicyzmu. To właśnie wy swoim postepowaniem doprowadzacie, ze ludzie zaczynają was mieć gdzieś, i nie mówię tu tylko o zachowaniu księży.
Średniowiecze już nie wróci, przykro mi...
Fajna teoria. Tylko że jestem zagorzałym ateistom... I rzygać mi się chce jak widzę te kretynizmy ze strony podpuszczonej przez Senzyszyn albo Palikota masy głupich ateiścików co się k🤬a własnej babce przez 18lat nie mogli postawić w sprawie wiary...
borsukmarek napisał/a:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I co mi próbujesz pokazać? Że to ideologia katolicka jest winna temu co Hitler, Stalin, Chinole zrobili...?
Bo jeśli tak to wyjdź stąd, bo o ile dobrze pamiętam to istnieje w katolicyzmie dekalog, który zakazuje ich zbrodni.
bloodwar napisał/a:
W krajach takich jak Holandia, Belgia, Czechy, kraje skandynawskie jest przeważająca ilość ateistów (w Czechach nawet 80% społeczeństwa) i nietrudno zauwazyć, że te kraje bardzo szybko rozwijały się po wojnie a i ludzie tam nie przypominają dbających tylko o niskie potrzeby zwierzat jak chcieliby to widzieć katole. I nietrudno zauważyć, ze kraje te były w moralnym upadku kiedy rządzili nimi katole a zaczeły się ponownie staczać po równi pochyłej gdy zaczęto masowo wpuszczać tam przedstawicieli religii Machometa (co akurat nie ma różnicy - każda religia jest poj🤬a)
Poproszę teraz jakieś ciekawe argumenty o bezpośredniej roli ateizmu w szybkim rozwoju. Tu podpowiem że go nie ma w żadnym z w/w krajów. Bo cała Europa związana z UE zdycha...
Także poproszę jakieś argumenty o moralnym upadku przed II WŚ i związku tego z katolikami.