tez kocham tak zwane juz "klasyki" ale gowno prawda, ze nie robi sie dobrej muzyki w dzisiejszych czasach na swiecie i w polsce.
tak dla przykladu:
swiat:
Depeche Mode-Heaven
Stereophonics - graffiti on the train
Corey Tylor & Dave Grohl - from can to cant
Polska:
Lux Torpeda
Coma/Rogucki
Kazik
Tak się składa, że swego czasu bawiłem się w kilku programach typu Pro Tools i wiem jak trudno jest coś naprawdę godnego uwagi stworzyć, a ty pierdoło potrafisz grać choć na jednym instrumencie (pomijając własną fujarkę)?
Mam 1 stopień wykształcenia muzycznego, 8 lat skrzypce, fortepian tyle co potrzebny do ukończenia szkoły, 15 lat na gitarze. Nagrałem z zespołem 2 płyty w studio, cały czas aktywnie gram dogrywałem również gitarki kolegom do podkładów hiphopowych coby trochę tam muzyki też było. Tak z grubsza.
To mówisz, że bawiłeś się trochę w pro tools? :rotfl: Haha Już się nie ośmieszaj bo widać sam nie masz pojęcia o muzyce i jak się ja tworzy/tworzyło i zgrywanie kozaka niestety tym razem nie wyszło.
Chwalisz się czy żalisz tymi latami szkoły muzycznej, domyślam się że to pierwsze bo tyle w tobie frustracji, że aż serce się kraja czytającWielki k🤬a muzyk, ba z zespołem nagrał 2 płyty, podaj linka do jakiegoś waszego kawałka, jakiegoś hiphopolowego bita też możesz dołączyć chętnie posłucham tych wypocin
![]()
P.S Czytałeś co ci wysłałem farbowany multiinstrumentalisto tak apropos producentów bez wykształcenia muzycznego?
I tak ma pozostać, Polacy od zawsze robili gównianą muzykę, a teraz to już asłuchalną. Setna kopia Gosii Andrzejewicz z tym samym oklepanym podkładem. Muzyka na świecie nie jest ta co kiedyś, ale bez przesady że zostały tylko Nicky Mintaje, choćby Justin Timberlake - Mirrors i inni wokaliście ratują scenę muzyczną, choć akurat tego pierwszego jestem średnim fanem.
śmieszny jesteś, twoje pojecie o polskich wykonawcach konczy sie chyba na vivie
![]()
posluchaj sobie:
Luxtorpeda
power of trinity
lipali
coma
acid drinkers
ira
horytnica
the junkes
tormentia