Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika.
Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:
Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:
Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics: Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Nie mogę się zgodzić. Uważam, że najważniejszym wynalazkiem ludzkości jest SZKŁO. Bez tego wynalazku nie byłoby ani żarówek, ani lodówek, samochodów, urządzeń elektrycznych i wielu, wielu innych wynalazków (no i komfort życia byłby o wiele niższy). Wg mnie to szkło jest największym wynalazkiem ludzkości, bo otacza nas ze wszystkich stron i w praktycznie każdej gałęzi przemysłu czy usług jest niezbędne
ciężko się z Tobą zgodzić, szkło można nazwać co najwyżej najważniejszym wynalazkiem od strony luksusu. Żyło by Ci się o wiele gorzej bez szyb itd, no ale byś jakoś "ciułał". Najważniejszym to mogą być wg mnie: koło, połączenie gwintowe
Rozejrzałem się i w pokoju w którym jestem to chyba żarówki jedyne są z gwintem, ale mogły być już nowocześniejsze bez niego. Rewolucyjne aż tak może nie, ale jednak bardzo przydatne są te gwinty. Koło to napewno szczał w 10.
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Samolotu nie ma, ale jest silnik ogólnie. Karabinu nie ma, ale jest proch ogólnie. Internet został wliczony do komunikacji. Więc brakuje tylko niszczycielskiego odkrycia- myśli lewicowej.
Życie bez papieru było by fajne, brak inflacji, napady na dyliżanse/pociągi ze złotem, jedyna wada to brak srajtaśmy.
PS, ja na każdym miejscu wstawiłbym alkohol , no może na pierwszym zagrychę